dinsdag 3 oktober 2017

HET BERICHT: voormalig LIEFS, KIM


In de afgelopen zomer is er op filmgebied wat betreft de productie van de film LIEFS, KIM veel gebeurd. De planning was om deze maand (oktober) de opnames te doen. Drie dagen stonden daarvoor in de planning. Alle voorbereidingen waren in volle gang en zouden ruim op tijd afgerond zijn, ware het niet dat er een flinke kink in de kabel kwam. Door privé-omstandigheden hebben de acteurs die de rollen van Julia, Robert-Jan en Bram zouden spelen, moeten afzeggen. Dat betekent dus een nieuwe zoektocht naar een man en een vrouw van tussen de 30 en 40 jaar en een jongetje (meisje kan ook) van rond de 6 of 7 jaar die deze rollen in een echt spannende film willen spelen. WIE IS ENTHOUSIAST?

Maar zoals een landelijk bekend filosoof placht te zeggen: elk nadeel heb z'n voordeel. Het uitstel van de opnames was ook een kans om nog eens goed naar het scenario en het bijgehorende draaiboek te kijken. Na een advies-, overleg- en schrijfronde van meer dan een maand is het scenario sterk veranderd en op  veel punten aanzienlijk verbeterd. Grote dank hiervoor aan Auke de Witte, een in Fryslân (en ook nationaal) bekende en prijswinnende amateurfilmer. Het gevolg van alle veranderingen in het scenario is dat ook de titel van de film moest verdwijnen. Niet meer LIEFS, KIM, maar HET BERICHT is de vlag die de lading nu dekt. 
Maar niet alleen de titel sneuvelde, ook het draaiboek en het storyboard (allebei al klaar) kunnen zo ongeveer de prullenbak in. Om moedeloos van te worden? Helemaal niet, het is immers een hobby. Dus . . .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten